Muskelterapeuten og tidligere landslagsspiller med sine tips for komfortable muskler- og ledd

Av: BioMed Pharma | Publisert 22 .sugust 2023


Familiefar Johnny Nilsen fra Asker har gode minner fra sin tid som aktiv ishockeyspiller på det gjeveste nivå. Med 46 landslagskamper og 643 kamper for A-laget til Frisk Asker råder det ingen tvil over hvilken påkjenning det må ha vært på både muskler og ledd. 

Ny start og veien tilbake

Etter en lang karriere og en sliten kropp valgte Johnny å legge opp som aktiv spiller i 2009, og rettet heller motivasjonen mot å hjelpe andre med sin erfaring og kunnskap som muskelterapeut.

 – Når et kapittel lukkes er det viktig å åpne et nytt. Gjør man ikke det, stagnerer man. Derfor ønsket jeg å arbeide videre som muskelterapeut og dedikere min kunnskap og erfaring til andres nytte, sier Johnny.

Johnny har plukket opp noen gunstige tips og triks underveis etter å vært toppidrettsutøver på det gjeveste nivå og muskelterapeut i 15 år. Under vil du lese tre enkle tips til hvordan nettopp du kan holde deg fysisk aktiv i hverdagen med minimal aktivitet.    

Det skal som regel lite til

Langt over 1 million nordmenn lider av ukomfortable ledd- og muskler hvor tusenvis blir diagnostisert med ubehag hvert eneste år. Det finnes flere forklaringer til hvorfor nettopp dette er tilfelle, hvor økt levealder og noe mer behagelig livsstil ofte trekkes frem.

– Mange tror at fysisk aktivitet som regel dreier seg om en tur til treningssenteret, hvor man må gå til innkjøp av utstyr, anskaffe treningsmedlemskap og endre vaner og diett. Selv om disse tingene er optimalt finnes det andre litt mindre krevende endringer man kan gjøre for å støtte opp mikro-muskulatur samt tøye og holde leddene fleksible, sier Johnny. 

1. Innkjøp av strikk

Det skal ikke mer til. En strikk, et festepunkt og deg selv. En treningsstrikk er et allsidig og effektivt verktøy for å styrke musklene, øke kraften og forbedre generell form. Den gir motstand, tilpasses ulike fysiske nivåer og kan brukes overalt. Den tar liten plass, er lett å ta med og muliggjør kontinuerlig trening, selv på reise. Med en treningsstrikk kan man trene hele kroppen, fokusere på ulike muskelgrupper og ha varierte og effektive treningsøkter. Det er et kostnadseffektivt og praktisk verktøy for å oppnå styrke, fleksibilitet og god form.  

2. Hverdagslig aktivitet

Man skal ikke undervurdere det å ta en tur på butikken og bære posene hjem, løfte på ting i huset eller holde på i hagen. Hverdagsaktivitetene gir mulighet for regelmessig bevegelse og belastning på leddene, noe som bidrar til å opprettholde deres fleksibilitet og styrke. Bevegelse hjelper til med å opprettholde leddets bevegelighet og smøring, samtidig som det bidrar til forbedret blodsirkulasjon. Små hverdagslige aktiviteter kan også bidra til å opprettholde sunne muskler rundt leddene, som gir ekstra støtte og stabilitet.     

3. Aktiv livsstil

Å ha en aktiv livsstil har mange fordeler for bedre leddhelse. Regelmessig fysisk aktivitet bidrar til å styrke musklene rundt leddene, noe som gir økt støtte og stabilitet. Sterke muskler bidrar til å avlaste leddene og redusere risikoen for skader. I tillegg bidrar fysisk aktivitet til å opprettholde leddets bevegelighet og smøring, som er viktig for å redusere stivhet og øke fleksibiliteten. Aktivitet øker også blodsirkulasjonen, noe som bidrar til å levere næringsstoffer og oksygen til muskler og ledd som igjen fjerner avfallsstoffer.  

Én er bra- men to er bedre

Det er ikke alltid man behøver å være en idrettsutøver for å gi kroppen fordeler. Det å trene én gang i uken er bra, men to er bedre. Poenget er at man ikke behøver å utsette seg selv for et stort press. Vær heller stolt av det du klarer og bygg deg opp derfra, sier Johnny.  

Selv med fysisk aktivitet trenger muskler, sener og ledd gode virkestoffer for å fungere optimalt, slik at opptreningen kan utføres komfortabelt. For Johnny har løsningen vært Collagen Plus.  

 – Collagen Plus, ved siden av en aktiv tilværelse, bistår definitivt i å smøre og lindre muskler- og ledd. Det bistår rett å slett kroppen med å tilrettelegge for fysisk aktivitet i hverdagen samtidig som det tillater kroppen å trene seg opp etter mange år med slitasje, sier Johnny.  

Etter at Johnny kom i gang med Collagen Plus gikk opptreningen etter endt karriere på skinner og han anbefaler alle å ta det hver dag. I dag er Johnny så frisk som kroppen tillater og tilbake i full aktivitet.  

– Nå padler jeg kano, spiller golf, står på langrenn og går turer i skog og mark. I tillegg har jeg fått på meg skøytene igjen! I sommer skal jeg også fiske, sier Johnny og smiler bredt fra øre til øre.

Gjør som Johnny og over 200 000 andre nordmenn og prøv Collagen Plus du også! Du får de første 30 dagene gratis* (du betaler kun porto 79 kr)

Helseeffekter:

Collagen Plus inneholder kollagen type I og II, norsk virgin lakseolje, Boswellia serrata, mineralet mangan og antioksidanten vitamin C. Collagen Plus dekker også dagsbehovet for vitamin D.

LEDD: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.

MUSKLER: Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler, og normal muskelfunksjon, samt normalt opptak/ utnyttelse av kalsium og fosfor.

BRUSK: Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse som har betydning for bruskens og knoklenes normale funksjon.

BINDEVEV: Mangan bidrar til å opprettholde normale knokler, og til normal dannelse av bindevev, samt beskytter cellene mot oksidativt stress.

IMMUNSYSTEM: Vitamin C og D bidrar til immunsystemets normale funksjon.

Andre erfaringer:

Ole Tufte anbefaler Collagen Plus

Ole Tufte (61) har et fysisk tungt yrke og en hektisk hverdag. Her kan du lese hvorfor han anbefaler Collagen Plus.

Les mer »

Kjell hadde ikke noe å tape

Kjell Bjerke (70) sluttet på Collagen Plus, men bestemte seg for å gi det en sjanse til. Les mer her for å se hvordan det går i dag.

Les mer »

Ja takk! Jeg vil gjerne prøve Collagen Plus GRATIS* i 30 dager!

    Felt merket med * er obligatorisk

    Posten

    Trygghetsgaranti – trygg og sikker bestilling

    Posten Norge leverer rett i din postkasse